Новини
Kia представила оновлену версію міського кросоверу Stonic

Kia представила оновлену версію міського кросоверу Stonic

2020-09-15

5 серпня 2020 року компанія Kia Motors показала удосконалений компактний кросовер Kia Stonic, який був створений для зміцнення позиції в B-SUV сегменті на європейському ринку. Дизайн інтер'єру та екстер'єру Stonic залишився в значній мірі незмінним, однак у власників з'явилося ще більше можливостей для кастомізації, ніж раніше, з новими кольорами кузова і даху, а також новим вибором коліс. Всередині водії і пасажири помітять нову інформаційно-розважальну систему з 8,0-дюймовим сенсорним екраном і навігаційну систему з новими можливостями телематики Kia 'Phase II' UVO Connect.  Безпека та підтримка водія значно поліпшена за рахунок широкого спектру нових високотехнологічних систем допомоги водієві (ADAS).

 

16333-300dpi
 

 

Випущена на європейський ринок в кінці 2017 року Kia Stonic стала четвертою моделлю Kia з продажу за результатами продажів (слідом за моделями сімейства Ceed, Sportage і Picanto).  Всього з 2017 року продано більше 150 000 автомобілів в Європі.

 

Модернізована модель Kia Stonic надійде в продаж в третьому кварталі 2020 року.  Нагадуємо, що 5-річна або 150 000-кілометрова гарантія Kia входить в стандартну комплектацію всіх моделей.

 

Коробки передач

 

Нова EcoDynamics +

 

Оновлений Kia Stonic пропонується з новим бензиновим двигуном та новою м'яко-гібридною інтелектуальною механічною коробкою передач EcoDynamics +.  Поєднуючи новий 1,0-літровий двигун "Smartstream" T-GDi (з безпосереднім уприскуванням бензину з турбонаддувом) та з 48-вольтовою MHEV системою, коробка EcoDynamics + примножить ефективніть автомобіля за допомогою електричної енергії.  48-вольтово літіонна полімерна батарея доповнює потужність двигуна по крутному моменту електроенергією і збільшує час "вимикання" двигуна за допомогою нового гібридного стартер-генератора (MHSG).

 

Новий двигун «Smartstream» прийде на зміну більш ранньому двигуну Stonic 'Kappa', покоління T-GDi об'ємом 1,0 літр і оснащений технологією CVVD (Continuously Variable Valve Duration, CVVD).  CVVD дозволяє двигуну плавно перемикатися між різними циклами згоряння в залежності від навантаження, максимізуючи ККД.  Двигун Smartstream виробляє ту ж потужність, що і попередній двигун Kappa - 100 або 120 л.с, але забезпечує дещо вищий піковий крутний момент, в залежності від трансмісії.  Нова трансмісія EcoDynamics + пропонується з потужністю нового двигуна як 100, так і 120 к.с., а система Drive Mode Select дозволяє водіям налаштовувати тип перемикання за допомогою різних режимів роботи "Eco", "Sport" і "Normal".

 

Версія EcoDynamics+ також доступна з новою інтелектуальною механічною коробкою передач (iMT) від компанії Kia.  Система "clutch-by-wire" сприяє підвищенню паливної економічності системи MHEV і сприяє зниженню викидів CO2.  Замість механічного зчеплення, зчеплення iMT приводиться в дію електронікою.  Воно плавно інтегрується в MHSG і вимикає двигун раніше, ніж система Kia Idle Stop & Go Start Stop.

 

Обидві коробки передач, iMT і 7DCT, працюють в режимі «вимкнення» двигуна для підвищення ефективності використання палива.  Система може працювати на швидкості до 125 км/год, ввімкнення двигуна відбуваається, коли водій натискає на педаль акселератора, гальма або ж зчеплення.

 

Оновлена система двигунів ​​«SmartStream»

 

Модернізована версія Kia Stonic також відрізняється істотними змінами в існуючому асортименті бензинових двигунів, максимізуючи ефективність, знижуючи викиди CO2 і покращуючи керованість.  Поряд з моделями EcoDynamics +, в Європі пропонується лінійка негібридних бензинових двигунів Smartstream - новий 100-сильний 1,0-літровий двигун T-GDi і нова версія 1,2-літрового двигуна Kia з прямим вприскуванням, оснащеного інноваційною технологією Dual Port Injection.

 

1.0-літровий двигун T-GDi потужністю 100 к.с.  тепер пропонується з 6-ступінчастою механічною КПП, що замінює колишню 5-ступінчасту механічну, і 7DCT.  Офіційні показники продуктивності і ефективності кожної нової трансмісії Stonic, включаючи моделі EcoDynamics+, будуть оголошені ближче до дати старту продажів автомобіля.

 

Технології

 

Модернізована інформаційно-розважальна система з інноваційною телематикою UVO Connect.  Stonic оснащений вдосконаленою навігаційною системою з сенсорним екраном, яка пропонує інноваційну телематичну систему "Phase II" UVO Connect.

 

У стандартній комплектації Kia Stonic оснащений новим 8,0-дюймовим сенсорним дисплеєм з аудіосистемою Display Audio або додатковою функцією супутникової навігації. Нова система оснащена мультиз’єднанням Bluetooth, що дозволяє користувачам підключати два мобільних пристрої одночасно - одне для використання в режимі гучного зв'язку і мультимедійного використання;  інше тільки для мультимедійного використання.  Система також пропонує бездротове підключення Apple CarPlay і Android Auto на моделях, оснащених новою 8,0-дюймовою аудіосистемою Display Audio, що позбавляє багатьох власників від необхідності підключати смартфон через кабель.

 

Нова мультимедійна система Stonic пропонує нові телематичні функції Kia UVO Connect з рядом додаткових послуг, включаючи інформацію про трафік в реальному часі, прогноз погоди, пам'ятки (POI), ціни на паливо, а також докладну інформацію про можливості парковки на вулиці і за її межами - в  тому числі ціну, місце розташування і наявність місць.  Онлайн розпізнавання голосу дозволяє користувачам здійснювати пошук POI, адрес, оновленя погоди або відправляти текстові повідомлення за допомогою голосових команд.  Нова служба маршрутизації "Онлайн-навігація" використовує хмарні дані про трафік в реальному часі і історичні дані для більш точного, ніж будь-коли, прогнозування маршрутів з меншими часовими витратами.

 

UVO App, сумісний зі смартфонами Android і Apple, також пропонує ряд нових функцій "Phase II".  Це допомагає водіям продовжити маршрут до кінцевого пункту призначення навіть після того, як вони припаркувалися.  Це допомагає клієнтам Kia орієнтуватися в містах та селищах, де паркування часто знаходяться на деякій відстані від магазинів, кафе і ресторанів.

 

Нова функція "Передача профілю користувача" дозволяє користувачам створювати резервні копії своїх данних щодо UVO в автомобілі через хмару і налаштовувати параметри передачі даних від одного автомобіля до іншого.

 

Дизайн і персоналізація

 

Всередині та ззовні дизайн оновленої моделі Stonic залишається в значній мірі незмінним, зміни заторкнули передньої частини авто, а в часності модель може похвалитися новими повністю світлодіодними фарами з вражаючим новим дизайном.  З огляду на, що компактний дизайн кросовера як і раніше виглядає «свіжим» з моменту його випуску, Kia надає клієнтам нові можливості для персоналізації Stonic. Тепер будуть доступні нові 16-дюймові алюмінієві легкосплавні диски, а також два нові кольори забарвлення екстер'єру - темно-сірий і спортивно-синій.  Колірна палітра кузова пропонує на вибір до дев'яти кольорів лакофарбового покриття.  Крім того, нові кольори кузова і даху створюють можливість більш широкого вибору контрастних кольорів фарби.  Завдяки тому, що колір даху тепер доступний в жовтому кольорі, загальна кількість двоколірних колірних варіантів зросла до 20, в залежності від ринку і специфікації автомобіля. Двокольоровий Екстер'єр популярний серед 33% власників Stonic в Європі.

 

16156-72dpi
 

 

На додачу до нового 8,0-дюймового сенсорного екрану, модель також оснащується 4,2-дюймовим цифровим дисплеєм панелі приладів.  В інтер'єрі також доступні нові опціональні колірні пакети, можна вибрати новий синій і жовтий в залежності від специфікації автомобіля та ринку.

 

Безпека

 

Залежно від технічних характеристик модернізована система безпеки Stonic оснащена декількома новітніми вдосконаленими системами допомоги при водінні (ADAS).  До них відносяться система допомоги при зіткненні (FCA) з функцією розпізнавання пішоходів, транспортних засобів і велосипедистів, система допомоги при утриманні авто в смузі руху (LKA), система попередження про увагу водія (DAW), система моніторингу «сліпих зон» і система допомоги  від зіткнень в «сліпих зонах» (BCA), інтелектуальна система попередження про перевищення швидкості (ISLW), інтелектуальний круїз-контроль (SCC) і система допомоги при русі по смузі руху (LLFA).  LFA у співпраці з SCC контролює прискорення, гальмування і рульове управління в залежності від того, які автомобілі знаходяться попереду і в яких дорожніх умовах знаходиться авто.  Працюючи на швидкостях нижче 180 км / ч, він використовує камеру і радарні датчики для підтримки безпечної відстані від переднього автомобіля, одночасно відстежуючи дорожню розмітку, щоб утримувати Stonic в центрі смуги руху.  Доступні датчики RCCA і датчики паркування спереду та ззаду, а також нова система ROA, яка попереджає водія про те, що він випадково залишив пасажира або домашню тварину в автомобілі.  Рестайлинговая модель оснащена шістьма подушками безпеки, а також точками кріплення дитячих сидінь ISOFIX.